BZV Seizoen 10 – Logeren 1

Ik moest vanavond helemaal alleen BZV kijken. Dat moet ik vaak. Dat komt omdat ik zo’n laffe, nikserige LAT-relatie heb. Zo’n relatie dat je alleen de leuke dingen wilt delen, een soort nep-relatie. Zo eigenlijk net niks zeg maar, en net niet helemaal. Zonder meerwaarde, voegt niks toe. Ik wist dat niet, dat dat zo nikserig was (ik dacht zelf dat het best liefdevol en leuk is met Vriend, en betekenisvol en zo), maar dat heb ik net geleerd van ’t zooitje zeikerds bij Jaap. Inclusief Jaap zelf. Ik heb nu meteen een beetje een hekel een vette schurfthekel aan iedereen op die kut-kwekerij behalve aan Marilyn. Zen, zen, Cee, rustig, laat het los, even verder met de uitzending. Begin maar even met een andere boer, dan komt ’t vanzelf weer goed….

boerzoektvrouw10

Michelle zet haar mannen meteen aan het werk. Nou ja, werk, ze moeten met een tuinslang rondlopen. Toch zijn Ruud en Maarten daar zo ontzettend moe van, dat ze aan het eind van de dag alleen nog op hun reet op de lounge set in de tuin willen hangen, terwijl Michelle en Zeno het eten maken. Daar steekt moeder-overste Michelle (geheel terecht) een stokje voor. Hup, meehelpen, stelletje luie krengen. Ze is dan wel een moeder-overste, maar echt niet iedereens moeder daar.
Ik had ze meteen naar huis gestuurd, en Zeno gehouden. Ok, die kwam wel aan in een trapautootje, maar dat vond Michelle toch al gaaf, en hij klinkt een beetje alsof ie de hele dag aan een helium ballon hangt, maar die houdt je tenminste gezelschap in de keuken. Hij had ook al meteen een heel apart gevoel van binnen en Moos vond ‘m ook meteen lief. En die houdt niet eens van mannen. Kan Ruud wel met een krat kippen aankomen, maar die heeft ze nu toch al binnen, daar heeft ze Ruud verder niet meer bij nodig. Maarten vindt het veel te druk allemaal, zo met z’n allen en dat je dan gezellig moet doen (wat ik me heel goed kan voorstellen), dus die doet ze alleen maar een plezier als ze hem meteen weer wegstuurt.
Michelle is heel vrolijk. Tenminste, dat denk ik. Ze moet heel veel lachen in elk geval. Over dat haar hond haar laatste haan had vermoord. Over dat Ruud en Maarten te lui zijn om hun eigen kont af te vegen. Over met nauwelijks waarneembare hakken in het kippenhok lopen. Over verstopte honden. Om de auto van Zeno (ok, die snap ik). Om alles eigenlijk.
Zeno vond het ook nog zo bijzonder dat je dingen kunt vragen aan Michelle, en dan krijg je gewoon antwoord ook nog. Nee, ik zou ’t wel weten, lekker Zeno houden. Of dat voor Zeno fijn is, daar ben ik nog niet helemaal uit. (Eigenlijk wel, maar dat zeg ik niet.)
Wat ze eten, dat ben ik vergeten, puur van de ergernis.
Waarom had ze ’s avonds andere kleren aan dan overdag eigenlijk?

Steffi wil haar mannen juist niet laten werken. Steffi heeft leuke mannen. Vind ik dan toch. En Steffi heeft leuke Bunzlau bekers.
’t Zag er heel gezellig uit allemaal. In het begin. Maar de strijd barstte al verrassend snel los daar. Met Harrold die iedereen rauw lust. Roel die met een valse blik zegt, ‘we zullen wel zien wat Steffi eigenlijk zoekt’ (die eikel van een Harrold met z’n achterlijke grappen die z’n eigen naam niet eens kan schrijven of mij, bedoelt hij). Benieuwd of het volgende week nog zo gezellig is.
Roel heeft z’n ticket naar Peru omgeboekt, zodat hij toch de hele logeerweek (is het echt een week?) kan blijven. Harrold zou het vast humor vinden als Roel desondanks als eerste naar huis gestuurd wordt (ook ik kan daar de ironie wel van appreciëren, als ik heel eerlijk ben). Kevin houdt zich stil en prevelt dat spreekwoord over die twee honden die vechten om een been.
Er wordt een paard geïnsemineerd met diepvriessperma (naast de vissticks bij de supermarkt), dan wil Steffi gaan koken voor de mannen maar die vinden dat niet goed en gaan uit zichzelf helpen (lezen jullie dat, stelletje uit de jaren 50 geteleporteerde druiloren bij Michelle: UIT ZICHZELF HELPEN MET KOKEN). Ze hadden best ook even kunnen helpen met opruimen, maar vooruit, als ze dat nou volgende week wel doen, dan is het ze vergeven.
Ze eten kipfilet.
Steffi heeft naast paarden ook veel beren en wolven op de boerderij, en maakt zich al zorgen dat ze misschien drie vrienden en geen lief overhoudt aan het programma. Komt vast wel goed Steffi!

Rollin’ rollin’ rollin’
Highway Marnix laat heel slim Yvon nog even de boel dweilen voor z’n vrouwen arriveren. Bot en horkerig als ie is, heeft hij toch voor iedereen een roze overall geregeld, met naam, en heeft hij bedacht dat hij zijn vrouwen ook wat leuks wil laten beleven tijdens de logeerpartij, en niet alleen maar in een ontiegelijk traag tempo stallen laten uitmesten. Dat vond ik dan wel weer lief. Dat leuke wat hij bedacht heeft, is dat hij als een soort Floris van Rozemondt, van de kinderserie van weleer, kennen jullie die? Ik zat altijd stiekem vanuit onze gang te kijken, want ik vond het kennelijk zo eng, dat ik niet wilde gaan slapen als ik dat gezien had, en daarom mocht ik er niet meer naar kijken. Dat was heel tragisch, want ik was heel erg verliefd op Floris. Daarom moest ik stiekem vanuit de gang kijken dus. Ter verdediging, ik was 4. Ik wilde trouwens ook niet gaan slapen als ik niet naar Floris gekeken had. En ik was ook verliefd op Zorro. En op James Onedin. Maar daar gaat het hier niet over, waar was ik gebleven? Oh ja: Dat leuke wat Marnix bedacht heeft, is dat hij als een soort Floris/Rawhide met de ondergaande zon in zijn rug komt aan galopperen op een paard, trouwens, hij doet dat lang niet zo elegant als Floris, die zat niet als een soort zoutzak met blote beentjes rond te hobbelen, had ik al gezegd dat ik verliefd was op Floris, en waar was ik ook alweer gebleven? Oh ja: de vrouwen mogen moeten bij Marnix achterop een paard door het water hopsen. En als ze vallen, moeten ze hem vooral loslaten. Daar komt zijn praktische kant dan weer om de hoek kijken.
Dan gaan ze aardappels schillen (de vrouwen, want Marnix schilt geen aardappels. Ik dacht even dat dat ook van dat jaren 50 gedoe was, maar hij vindt dat gewoon niet nodig en flikkert ze zelf met schil en modder en al in de pan) en een blik bonen opwarmen.
Willemijn lijkt wel een beetje bang voor de paarden (ik kon dat niet helemaal volgen, want die heeft zelf paarden dacht ik. Maar misschien is ze alleen bang voor paarden die ze nog niet kent) en tettert iedereen de oren van de kop, Janneke tettert iedereen één oor van de kop en Bertine doet gewoon lekker in stilte haar eigen ding (aldus Marnix).
Willemijn kijkt de hele tijd alsof ze heel valse dingen aan bedenken is, maar misschien ben ik de enige die dat vind.
Zoenen komt op als poepen bij Marnix, dat vond ik dan weer tmi.

Bij Wim is er taart dit keer en breekt binnen 3 minuten de eerste catfight uit omdat ze elkaar allemaal niet laten uitpraten over wie hoe vaak wielrent en op wat voor fiets en hoe lang ze die dan al hebben en wat voor kleur het zadel heeft. Pech voor Yvon dat ze daar nou net niet bij was (bij die taart) (te druk met dweilen bij Marnix). De badkamer schijnt lachwekkend te zijn (ik vond die bloemetjes op de muur wel leuk) en verder gebeurde daar niet zoveel wat ik me herinner, iets met uien en een veld en een waterkanon, maar kennelijk is er hard gewerkt. Want onder het eten hebben ze het daar over, dat ze hard gewerkt hebben, nou, poe hé, man man man, hard gewerkt, ja, hard gewerkt. Wim is goed in aardappels herkennen (vooral omdat hij zich herinnert welke aardappels hij zelf in welk veld geplant heeft – nee, dat is niet knap Marit, duh, dat is gewoon zijn taak als boer) en Marlies heeft z’n kat nog niet omgelegd.

Jaap, z’n dozen en Marilyn (nee, ik ben ’t nog niet vergeten, al die lat-afzeikerij!) lopen door de kassen, hebben het over korte rokjes, en houden genuanceerde gesprekken over relaties dus. Jaap heeft bij de buurman 3 rozen uit de tuin gestolen om daar z’n dozen en Marilyn mee te versieren, zijn bouvardia’s verspilt hij daar liever niet aan.
Ze hebben een noviteit, vegetarische wijn. Zal onze plaatselijke Appie eens vragen of die dat ook willen inkopen.
Jaap is wel heel blij met drie vrouwen die alles voor hem over hebben. Dat vind ik nogal een vergaande conclusie in dit stadium maar hé, wat weet ik nou, niks van relaties in elk geval hadden we al vastgesteld. Marian en Petra willen morgen al wel bij Jaap intrekken, Marilyn is de enige met een beetje realiteitszin die daar nog wel even over na wil denken. En verder zoekt dat zooitje lat-haters ’t maar lekker uit.

Op naar volgende week.

4 gedachtes over “BZV Seizoen 10 – Logeren 1

 1. Leuk weer! Je doet de recensies heel anders dan ik, het is een soort stream-of-consciousness, wat ik erg leuk vind (en jaloers op ben, omdat ik dat zelf niet kan). Top!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel. Wat zeg je dat raak, een stream of consciousness. Voor mij de enige manier waarop ik schrijf, omdat ik het niet anders kan. Omgekeerd ben ik dan weer een beetje jaloers op het kunnen schrijven van een coherent verhaal. Lees jouw blog ook met veel plezier!

   Like

 2. Ondanks dat je helemaal alleen in je up- BZV moest kijken heb je weer een grandioos blog neergezet. ( Ik holde alweer naar de buuf om een Tena op voorhand te scoren want ja, ik hou het niet droog bij jou. En dat is een compliment! Inmiddels weet de halve straat van jouw schrijfkunsten en haalt buuf een mega voorraad T’s – gewoon om voorbereid te zijn. )
  En ja, die Marilyn heeft wel een punt. Ik zou ook willen nadenken. Tis niet niks een relationship, ‘ You don’t have a second chance with Jeep. ‘

  Ik kijk alweer uit naar jouw pennenvrucht van volgende week.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s