BZV Seizoen 10 – Logeren 2

Tjonge, die luie Cee schrijft alsmaar later denken jullie natuurlijk. Ja, sorry, maar jullie hebben echt geen idee van alle hindernissen die ik moest overwinnen, voor ik kon gaan schrijven. De s van m’n laptop die het voor gezien houdt. Wat niet handig is, want dan wordt het eizoen 10. Hindernien. Orry. Het i wel te doen hoor, maar ’t leet niet echt lekker. Dan weer m’n toetsenbord dat ingesteld staat op NL ipv INTL. Dan klopt er geen jota meer van de tekens. Zucht. Zoooo ingewikkeld. Brigitte Kaandorp heeft een liedje geschreven over mijn leven: kijk maar. Maar dankzij mijn onvoorstelbare doorzettingsvermogen is het toch weer gelukt.

boerzoektvrouw10

Bij Wim wordt de sfeer alsmaar grimmiger, met veel onderhuidse agressie.
Wim gaat trips spuiten en Paula mag mee. Om 8 uur. Ik dacht dat je trips juist liever niet in je aardappelveld wilde, maar Wim gaat ze juist erin spuiten kennelijk. Interessant. Paula vindt 8 uur heeeeel vroeg. Bijzonder. (Dat heb ik van Paula geleerd, dat je de woorden interessant en bijzonder heel goed kunt gebruiken om uit te drukken dat je iets zwaar bezopen vindt.) De tijd met z’n tweeën gebruikt Wim om te vertellen dat het hem geen ene hol uitmaakt wie er uiteindelijk misschien wel op de boerderie blijft. Goeie move Wim. Bijzonder. Interessant.
Ze gaan onkruid schoffelen en gezellig lol maken met een race-auto. Nou ja, vooral Wim vindt dat lol. Zijn vrouwen staan daar aan de kant van het veld heel anders over te denken.
Wim vindt het zelf allemaal superleuk, supergaaf, lachen en hij versiert en verleidt er een eind op los, tering hé (oh nee, dat ging over iets anders, dat laatste). De vrouwen vinden dat hij hen niet genoeg bepotelt en versiert (Paula), dat hij hen nooit eens apart neemt voor een serieus gesprek om elkaar een beetje te leren kennen en lullig dat hij ook niet bij hen in bed komt kruipen (Marit) en twijfelen omdat er geen vonk is (Marlies). Aangezien Marlies de enige is die dat ook aan Wim vertelt, mag zij naar huis. Gelukkig maar, dat zij het hem makkelijk maakt, want Wim kan niet kiezen. En dat gaat vast ook niet komen, denkt hij zelf. Arme Wim. Volgens mij is hij bij het begin van de logeerdagen in een verkramping geschoten, die nog maanden gaat nazinderen.
Voor Marlies opgelucht het erf afscheurt, liegen Paula en Marit nog even dat ze haar ontzettend gaan missen, nee maar echt hoor. Daarna proosten ze gezellig op haar vertrek.

Als Steffi zegt dat ze misschien ook wel één van de ouders van de mannen gaat ontmoeten, vind ik dat heel dapper van haar. Nog extra, omdat er daarna een heel akelige stilte valt. Als Kevin dan begint: ‘het zegt volgens mij heel wat dat er niemand….’ schrik ik me een hoedje,. Gaat ie nu iets zeggen van ‘…hierop reageert’? Stating the obvious terwijl het zo al pijnlijk genoeg is? Maar gelukkig, hij vindt het heel bijzonder dat er nog niemand naar huis gelopen is. Of dat veel beter is dan die eerste optie, weet ik eigenlijk niet, bij nader inzien. Na Paula heb ik ook wat moeite met het interpreteren van de betekenis van bijzonder, maar dat zei ik al.
Roel en Kevin hebben een bondje gesloten. Aangezien Harrold nogal aanwezig is, drogeren ze hem samen zodat hij in elk geval een deel van de volgende dag is uitgeschakeld. Dat werkt op zich prima, Harrold is er een beetje van ontdaan en een stuk stiller ineens. Alleen vindt Steffi het juist wel goed dat hij zo op z’n gemak is dat hij lekker uitslaapt en helemaal niet z’n best doet om voor haar z’n bed uit te komen. Dat zegt ze in elk geval. En de verloren tijd halen ze samen weer in op Harrolds trekker, waar Steffi merkt dat hij ook kan luisteren en een serieus gesprek kan voeren. Jammer jongens, tijd voor een nieuw plan.
Roel vindt het fijn dat Steffi een eigen hobby heeft. Ik denk dat hij daarmee haar meer dan dagvullende werk met de paarden bedoelt, maar misschien is de KRO weer lustig aan het knippen geweest en hebben wij het stukje waar ze enthousiast aan het macrameeën is niet te zien gekregen. Hij waarschuwt haar wel dat ze wat minder tijd aan die hobby moet besteden mocht het met hem wat worden. Want hij wil Steffi niet alleen in de winter zien, dat ze het maar weet. Aan de BZV-crew vertelt hij dat hij het allemaal wel ziet zitten, ik had een iets andere indruk bij dat gesprek. Ik hoop dat Steffi het beter begrepen heeft.
Verder is het bij Steffi weer heel ontspannen en gezellig. Als ik ergens zou mogen mee logeren, gewoon, om eens ondergedompeld te worden in de echte BZV-ervaring, dan wil ik wel naar de boerderij van Steffi. Daar vind ik het toch zo gezellig eruit zien, echt waar. (Nee, dit is geen sarcasme, ik vind ze allemaal lief en aardig en leuk. En gezellig dus.) Het is zo ontspannen dat het na een halve dag lijkt of ze er al een week zijn, een soort omgekeerde ‘time flies when you’re having fun’.

Bij Michelle leer ik ook wat over taal. Dat het distructief is en niet destructief. Net als ik me in verwarring afvraag of het dan destantiëren is en niet distantiëren, hoor ik dat ik dat in elk geval wel goed had.
Ook leer ik dat de grond ingestampt worden in een 8-jarige relatie ‘een dingetje’ is, maar dat je dingen ook van de zonnige kant kunt bekijken. Aldus Maarten die vertelt dat zijn de-grond-in-stamp-relatie óók leuk was. Ik ben ook best een beetje benieuwd naar de versie van de exen in kwestie – misschien een leuke tip voor de terugkomaflevering, KRO.
Michelle gooit meteen op de eerste volledige logeerdag de ultieme relatie-proef erin: ze gaan samen een Ikea-kippenhok in elkaar zetten. De mannen blijken eigenwijs en doen dingen die echt nergens op slaan. Volgens mij is dat juist goed, want ze hebben het over schroeven en daar moet je ook niet op slaan. Maar ik ben niet zo technisch, dus misschien heb ik dat mis.
Michelles honden vinden de logeerweek wel een succes. Ze grijpen hun kans om alle logees zoveel mogelijk te bepotelen en af te likken. (Kijk Wim, zo moet dat nou).
Ook hier is kennelijk een bondje gesloten: Ruud en Zeno besluiten Maarten omgekeerd te drogeren met cafeïne pillen, zodat hij de hele nacht geen oog dicht doet en zich ’s ochtends niet uit bed kan slepen. Slim plan, alleen jammer dat Michelle ook de hele nacht geen oog heeft dicht gedaan en dat juist een band schept met Maarten. Ook hier: tijd voor een nieuw plan heren.
Zeno vindt de champignons net een wrat. Gatverdamme Zeno! Dankjewel voor het verpesten van champignons. Stuur ‘m alsjeblieft naar huis volgende week Michelle. Op Ruud ben ik ook niet zo dol eerlijk gezegd, maar die stuur je dan de week erna maar weg, eerst wratten-Zeno de deur uit. En dan kun je daarna lekker wakker liggen met Maarten, die lijkt me best lief. En hij heeft ook een mooie stem.
Ruud wordt onderworpen aan een kruisverhoor met duimschroeven en van die bullshit over dat ie niet al een heel plan heeft met Michelle en het verhuizen van het bedrijf, daar trapt niemand in natuurlijk. Daar heeft ie heus wel over nagedacht voor ie ging schrijven. Net zoals Michelle natuurlijk heel diep heeft nagedacht over het uitkiezen van een man met een bedrijf ergens in een heel ander deel van Nederland. Toch, Michelle?

Bij Jaap worden de vrouwen in de badkamer van twee kanten begluurd. Aan de ene kant door de camera, aan de andere kant door Jaap die als een volleerde potloodventer glunderend in de gang staat te lurken. (Lurken hier als variatie op het Engels to lurk, niet als vervoeging van het Nederlandse werkwoord lurken, bijvoorbeeld, ‘hij lurkte aan zijn pijp’)
Hier vind ik het dan weer heel bijzonder dat er nog niemand naar huis gelopen is. En met het interpreteren van de betekenis van bijzonder in deze context heb ik zelf geen enkele moeite.
Petra kijkt graag naar werkende mannen. Het blijkt dat Jaap graag kijkt naar werkende vrouwen. Iemand zegt dat hij een goede gastheer is. Hm. Dat opent perspectieven. Ik ga een heel goede gastvrouw zijn voortaan. Dat blijkt namelijk in te houden dat je anderen je ontbijt laat klaarmaken en daarna de rest van de dag geen fuck meer doet terwijl je kijkt hoe zij al jouw werk doen. En je luidkeels vertelt wat ze allemaal verkeerd doen, maar dat dat niet geeft, oh nee, wacht, het geeft natuurlijk wel.
Ook hier leer ik nieuwe woordbetekenissen. Magisch betekent koleredingen die tyfusherrie maken. Tenminste, ik denk dat Marian dat bedoelt als ze zegt dat de vliegtuigen die op anderhalve meter boven de kassen langs scheren magisch zijn.

Hebben we Marnix nog over. Tja, Marnix. Ach, die Marnix.
Marnix is gekweld. Hij zegt dat dat komt door al die logerende vrouwen. Wel leuk hoor, maar ook een kwelling. Lieve Marnix, ik dacht toch al wel iets van die kribbige gekweldheid te ontwaren voor al die vrouwen op je boerderij verschenen. Maar misschien was dat gewoon projectie. Ik ben zelf soms ook best kribbig namelijk (vraag maar aan Vriend, die zal dat grif beamen). En gekweld. Zo werkt dat met projectie.
Marnix kan echt wel zelf eieren koken, en ook schaaltjes naar buiten brengen en schei toch lekker uit met al dat gezeik van helpen en dingen doen en óók nog havermout, is een ei niet genoeg zeg. Duh.
Als Willemijn mee mag om een merrie te schouwen, denkt ze vast dat ze boft. Ik denk dat hele ervaring van het uitverkoren worden bij nader inzien nogal tegengevallen moet zijn. Marnix moet haar eerst tot twee keer toe instrueren, ‘hek open en dicht doen en verder vooral niks doen en overal met je vingers vanaf blijven ja?’ (zo vermoeiend, je zou toch denken dat die wijven zoiets wel in één keer kunnen onthouden, en hij had het gisteren ook nog uitgelegd: GEWOON BLIJVEN STAAN EN NIKS DOEN’ Poe hé, in de tijd die het kost om dat allemaal uit te leggen heeft hij die hele merrie al geschouwd). Daarna gaat hij Willemijn schouwen, en dan niet zozeer op vruchtbaarheid. Hoewel, op de vruchtbaarheid als relatiemateriaal wel. Want Willemijn is niet gelukkig met zichzelf. Die strugglet met zichzelf. En dan kun je ook niet aan een relatie beginnen Willemijn, hoe zie je dat nou toch voor je. Ja, zo werkt dat met projectie. Willemijn zag trouwens voor zich, dat je misschien ook eens iets echt samen kunt doen, als je een relatie hebt. En dat een andere kijk op dingen ook verfrissend kan zijn. Toch? Ok, koffie!
Volgende week mogen ze wel alle drie eindelijk in die roze overall…
Kan iemand mij trouwens uitleggen wat gevoel van buiten is?

2 gedachtes over “BZV Seizoen 10 – Logeren 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s